Over Ons

Meet the Johnnies

Johnny Cashew is een bedrijf van Hayo de Feijter, Roel van de Weijer en Freek Wessels. Drie totaal verschillende Johnnies met hetzelfde doel: een einde maken aan omreiscashews.

Cashew Revolutionist Hayo is landbouwer en ondernemer. Hij kocht groente en fruit in China voor een grote supermarkt, verbouwde jatropha-noten in Tanzania en had een aardappel- en uienboerderij in Mongolië.

Cash-ew Officer Roel is ingenieur. Hij bouwde in de hele wereld containerterminals, later voor Artsen Zonder Grenzen. Ook doet hij mooie dingen in de filmindustrie. Toen hij samen met Hayo deze rare handel in cashew ontdekte, was het plan voor Johnny Cashew snel gesmeed.

Cashew Captain Freek heeft een financiële achtergrond. Met zijn papiertje op zak werkte hij eerst als consultant, daarna als financial bij Heineken en hij bouwde als CFO Tony’s Chocolonely uit van 10 naar 150 man. Vrijwilligerswerk doet hij ook, als penningmeester van de Voedselbank in Amsterdam en Dokters van de Wereld.

De founders worden ondersteund door Cashew Impactor Cappi. Hij was met stomheid geslagen toen hij het verhaal van de omweg hoorde. Met zijn achtergrond als landbouwer probeert hij de keten stukje bij beetje duurzamer te maken.

Ook Ewoud, Cashew Warrior, is onderdeel van team Johnny Cashew! Hij is geschoold als marketeer, maar heeft zich tijdens zijn carrière vooral bezig gehouden met de verkoop. Afgelopen jaren heeft hij in de chocolade-business gewerkt bij Mars en Tony’s Chocolonely, met als doel om de cacao-industrie te veranderen. Nu is hij gedreven om onze missie na te jagen!

Word ook een johnny!

Vacature ‘Sales Stagiair(e)’, startend in september 2023 of januari 2024. Bekijk de hele vacature hier!

Vacature ‘Operational Planner’, startend in november 2023. Bekijk de hele vacature hier!

Johnny Cashew is opgericht in 2020 en sinds 2022 onderdeel van Not Just Another Nut Company.

Menu