Over Ons

Meet the Johnnies

Johnny Cashew is een bedrijf van Hayo de Feijter, Roel van de Weijer en Freek Wessels. Drie totaal verschillende Johnnies met hetzelfde doel: een einde maken aan omreiscashews.

Hayo de Feijter

Cashew Revolutionist

Hayo is landbouwer en ondernemer. Hij kocht groente en fruit in China voor een grote supermarkt, verbouwde jatropha-noten in Tanzania en had een aardappel- en uienboerderij in Mongolië.

Roel van der Weijer

Cash-ew Officer

Roel is ingenieur. Hij bouwde in de hele wereld containerterminals, later voor Artsen Zonder Grenzen. Ook doet hij mooie dingen in de filmindustrie. Toen hij samen met Hayo deze rare handel in cashew ontdekte, was het plan voor Johnny Cashew snel gesmeed.

Freek Wessels

Cashew Captain

Freek heeft een financiële achtergrond. Met zijn papiertje op zak werkte hij eerst als consultant, daarna als financial bij Heineken en hij bouwde als CFO Tony’s Chocolonely uit van 10 naar 150 man. Vrijwilligerswerk doet hij ook, als penningmeester van de Voedselbank in Amsterdam en Dokters van de Wereld.

Cappi Wefers Bettink

Cashew Impactor

Hij was met stomheid geslagen toen hij het verhaal van de omweg hoorde. Met zijn achtergrond als landbouwer probeert hij de keten stukje bij beetje duurzamer te maken.

Ewoud van der Horst

Cashew Warrior

Ook Ewoud is onderdeel van team Johnny Cashew! Hij is geschoold als marketeer, maar heeft zich tijdens zijn carrière vooral bezig gehouden met de verkoop. Afgelopen jaren heeft hij in de chocolade-business gewerkt bij Mars en Tony’s Chocolonely, met als doel om de cacao-industrie te veranderen. Nu is hij gedreven om onze missie na te jagen!

Iris Lodewegen

Supply Chain Manager

Haar doel? Ervoor zorgen dat de Supply Chain van Johnny Cashew soepel zal verlopen. Waarom Iris en Johnny Cashew de perfecte match zijn? “Ik vind het belangrijk dat er meer zichtbaarheid komt in de voedselketen aangezien men vaak niet weet waar producten vandaan komen of hoe het wordt gemaakt (en onder welke omstandigheden). Iets waar verandering in moet komen! “

Word ook een johnny!

Johnny Cashew wil nog meer impact maken en is daarom op zoek naar nieuwe, enthousiaste Johnnies. Sluit jij je aan bij onze missie?
Samen kraken we die keten!

Johnny Cashew is opgericht in 2020 en sinds 2022 onderdeel van Not Just Another Nut Company.

Menu