Over Ons

Meet the Johnnies

Johnny Cashew is een bedrijf van Hayo de Feijter, Roel van de Weijer en Freek Wessels. Drie totaal verschillende Johnnies met hetzelfde doel: een einde maken aan omreiscashews.

Hayo de Feijter

Cashew Revolutionist

Hayo is landbouwer en ondernemer. Hij kocht groente en fruit in China voor een grote supermarkt, verbouwde jatropha-noten in Tanzania en had een aardappel- en uienboerderij in Mongolië.

Roel van der Weijer

Cash-ew Officer

Roel is ingenieur. Hij bouwde in de hele wereld containerterminals, later voor Artsen Zonder Grenzen. Ook doet hij mooie dingen in de filmindustrie. Toen hij samen met Hayo deze rare handel in cashew ontdekte, was het plan voor Johnny Cashew snel gesmeed.

Freek Wessels

Cashew Captain

Freek heeft een financiële achtergrond. Met zijn papiertje op zak werkte hij eerst als consultant, daarna als financial bij Heineken en hij bouwde als CFO Tony’s Chocolonely uit van 10 naar 150 man. Vrijwilligerswerk doet hij ook, als penningmeester van de Voedselbank in Amsterdam en Dokters van de Wereld.

Cappi Wefers Bettink

Cashew Impactor

Hij was met stomheid geslagen toen hij het verhaal van de omweg hoorde. Met zijn achtergrond als landbouwer probeert hij de keten stukje bij beetje duurzamer te maken.

Ewoud van der Horst

Cashew Warrior

Ook Ewoud is onderdeel van team Johnny Cashew! Hij is geschoold als marketeer, maar heeft zich tijdens zijn carrière vooral bezig gehouden met de verkoop. Afgelopen jaren heeft hij in de chocolade-business gewerkt bij Mars en Tony’s Chocolonely, met als doel om de cacao-industrie te veranderen. Nu is hij gedreven om onze missie na te jagen!

Iris Lodewegen

Supply Chain Manager

Haar doel? Ervoor zorgen dat de Supply Chain van Johnny Cashew soepel zal verlopen. Waarom Iris en Johnny Cashew de perfecte match zijn? “Ik vind het belangrijk dat er meer zichtbaarheid komt in de voedselketen aangezien men vaak niet weet waar producten vandaan komen of hoe het wordt gemaakt (en onder welke omstandigheden). Iets waar verandering in moet komen! “

Charlotte Paulides

Cashew Marketeer

We zijn ons nauwelijks meer bewust waar ons eten eigenlijk vandaan komt. Dat een cashewnoot via een omreis van 12.000 kilometer in mijn winkelkarretje terechtkomt, was nooit in mij opgekomen voordat ik van Johnny Cashew hoorde. Het wordt mijn taak om dit onder de aandacht te brengen en te zorgen dat ons merk het goede voorbeeld geeft. Als de vraag van de consument verandert, zullen andere cashew merken vanzelf volgen.

Lisa & Liselotte

Cashew Stagiaires

Lisa en Liselotte schrijven allebei hun scriptie bij Johnny Cashew. Lisa combineert haar scriptie met werkzaamheden in zowel sales als marketing. Liselotte richt zich in haar afstudeerscriptie op het vinden van mogelijke kostenbesparingen in de Supply Chain van Johnny Cashew. Ben je op zoek naar een scriptie- of stageplek bij Johnny Cashew? Neem dan snel contact met ons op!

Word ook een johnny!

Johnny Cashew wil nog meer impact maken en is daarom op zoek naar nieuwe, enthousiaste Johnnies. Sluit jij je aan bij onze missie?
Samen kraken we die keten!

Johnny Cashew is opgericht in 2020 en sinds 2022 onderdeel van Not Just Another Nut Company.

Menu