Over Ons

Meet the Johnnies

Johnny Cashew is een bedrijf van Hayo de Feijter, Roel van de Weijer en Freek Wessels. Drie totaal verschillende Johnnies met hetzelfde doel: een einde maken aan omreiscashews.

Cashew Revolutionist Hayo is landbouwer en ondernemer. Hij kocht groente en fruit in China voor een grote supermarkt, verbouwde jatropha-noten in Tanzania en had een aardappel- en uienboerderij in Mongolië.

Cash-ew Officer Roel is ingenieur. Hij bouwde in de hele wereld containerterminals, later voor Artsen Zonder Grenzen. Ook doet hij mooie dingen in de filmindustrie. Toen hij samen met Hayo deze rare handel in cashew ontdekte, was het plan voor Johnny Cashew snel gesmeed.

Cashew Strategist Freek heeft een financiële achtergrond. Met zijn papiertje op zak werkte hij eerst als consultant, daarna als financial bij Heineken en hij bouwde als CFO Tony’s Chocolonely uit van 10 naar 150 man. Vrijwilligerswerk doet hij ook, als penningmeester van de Voedselbank in Amsterdam en Dokters van de Wereld.

De founders worden ondersteund door Cashew Impactor Cappi. Hij was met stomheid geslagen toen hij het verhaal van de omweg hoorde. Met zijn achtergrond als landbouwer probeert hij de keten stukje bij beetje duurzamer te maken.

Word ook een Johnnie!

Er zijn op dit moment geen openstaande vacatures.

Johnny Cashew is opgericht in 2020 en sinds 2022 onderdeel van Not Just Another Nut Company.

Menu