Wat kraakt er?

Als je cashews in de winkel koopt, zijn dat alleen hele noten. Dat is gek, want tijdens het pellen breken er ‘n hoop. Waar die blijven? Op de pellocatie, want wij in Europa willen ze niet. En dat terwijl we een groot deel van de noten zelf crushen voor in onze yoghurt of curry. Snap jij ‘t nog?

Stuk minder afval

Wij zijn tegen verspilling en kopen de hele oogst. Dus óók de stukjes. In de zakjes zitten hele cashews (groter dan je gewend bent!) maar ook kleinere én gebroken noten. En geloof ons, die zijn precies even lekker!

Haal eruit wat erin zit

Op weg naar ‘zero waste’ gaan we straks nóg een stapje verder. Van de dikke, harde notenschil kunnen we pellets maken waarop ze in Afrika veilig kunnen koken. En ook die appel gooien we niet weg, de zwarte droesem is prima brandstof voor schepen. Wie weet vervoeren we onze nootjes straks op hun eigen schil!

Klein en fijn

Sommige gebroken nootjes zijn te klein om te bakken of roosteren en kunnen helaas niet mee in de zakjes. Maar weggooien? Dat nooit. Deze nootjes delen we met een circulair mueslibedrijf maar we broeden ook druk op eigen producten, zoals Johnny Cashew-melk. Of ijs!

Zo zijn we
op weg naar

Zero Waste

Menu