Wat kraakt er?

De cashewmarkt wordt gedomineerd door grote Aziatische partijen die het pelwerk inpikken en de prijzen bepalen. En die zijn laag. Dat betekent minder banen in een land als Tanzania en boeren die te weinig geld voor hun noten krijgen.

Eigen nootjes doppen

In Tanzania werken we samen met Fairtrade aan een armoedevrije cashewketen. Boeren krijgen bovenop de huidige notenprijs een Fairtrade-premie. Ook werken we toe naar een leefbaar inkomen voor iedereen: de noten laten we in Tanzania pellen, wat lokale werkgelegenheid creëert.

johnny cashew

We doen ‘t samen

We doen dus van alles onder de vlag van Fairtrade, maar daar stopt het niet. Onze directe samenwerking met de boeren is uniek. Als team werken we aan het verbeteren van de productieprocessen en daarmee aan het opschroeven van de opbrengst. Want dát is de snelste manier om uit armoede te komen.

Iedereen snackt mee

Samen zorgen we dat boeren kunnen ondernemen en werken we aan een sterke sector. Een eerlijke prijs zorgt ook voor de verbetering van andere levensomstandigheden, zoals onderwijs en gezondheidszorg.

Zo zijn we
op weg naar

Zero Poverty

Menu